Hospitality marketing: zo meer (terugkerende) gasten

Voor horecabedrijven die klaar zijn voor groei: ontdek hoe slimme hospitality marketing en onze email marketing software jouw directe omzetgroei kunnen stimuleren.

 • Gerichte klantcommunicatie: creëer gepersonaliseerde e-mailcampagnes die perfect aansluiten bij de verwachtingen van jouw gasten. Van speciale aanbiedingen tot belangrijke informatie over hun verblijf, zorg ervoor dat elke communicatie telt.
 • Evenement promoties: benut Nextmessage voor het promoten van evenementen en speciale avonden in jouw etablissement. Verhoog de betrokkenheid en zorg voor een vol huis bij elke gelegenheid.
 • Loyaliteitsprogramma’s opzetten: ontwikkel met onze software eenvoudig loyaliteitsprogramma’s die gasten belonen voor hun terugkeer. Bied punten voor elke euro die uitgegeven wordt, te verzilveren voor kortingen of speciale ervaringen.
 • Feedback en beoordelingen: stimuleer gasten na hun bezoek om feedback te geven. Gebruik deze waardevolle inzichten om jouw service continu te verbeteren en positieve beoordelingen te genereren.
 • Persoonlijke klantsegmentatie: creëer segmenten op basis van eerdere bezoeken, bestedingspatronen en voorkeursgerechten of -kamers om gerichte aanbiedingen te versturen.
 • Automatisering van gastcommunicatie: stel automatische e-mails in voor reserveringsbevestigingen, welkomstberichten voorafgaand aan het verblijf, en follow-upberichten voor feedback na het bezoek.
 • Speciale aanbiedingen en evenementen: verstuur nieuwsbrieven met informatie over seizoensgebonden menu’s, evenementen zoals live muziek of proeverijen, en exclusieve aanbiedingen voor loyaliteitsleden.
 • Ontwerp met drag-and-drop e-mailbouwer: maak moeiteloos visueel aantrekkelijke e-mails die de sfeer van je horecazaak weerspiegelen, van menu-aankondigingen tot vakantiespecials.
 • Dynamische content voor elke gast: pas e-mails automatisch aan met aanbevelingen gebaseerd op eerdere voorkeuren, zoals favoriete wijnen of gerechten.
 • Inzicht in klantengagement: analyseer hoe gasten reageren op je e-mails met gedetailleerde rapportages over open- en klikratio’s, en pas strategieën dienovereenkomstig aan.
 • Naadloze integratie met reserveringssystemen: koppel Nextmessage met je huidige boekingssysteem voor een gestroomlijnde communicatie en betere gastervaring.

Met Nextmessage koppel je eenvoudig met alle belangrijke software voor hospitality ondernemingen.

 • Reserveringssystemen: koppel met systemen voor het beheren van boekingen in restaurants, bars, en hotels. Voorbeelden zijn Resengo, Formitable, en TheFork.
 • Kassasystemen: integreer met POS-systemen voor een vlotte afhandeling van betalingen en omzetregistratie. Voorbeelden zijn Lightspeed, Square, en Mollie.
 • Property Management Systemen (PMS): koppel met PMS-systemen voor hotels om kamerbeheer, gastenadministratie, en facturatie te centraliseren. Voorbeelden zijn Mews, Hotelier, en Protel.
 • Customer Relationship Management (CRM): voor het beheren van klantrelaties en personalisatie van marketing. Voorbeelden zijn Salesforce (specifiek voor hospitality) en Zoho CRM.
 • Feedback- en beoordelingssystemen: integreer systemen om feedback van gasten te verzamelen en te beheren. Voorbeelden zijn Trustpilot, TripAdvisor, en Google Reviews.
 • Evenementenbeheer: koppel met ticketsystemen voor het promoten en beheren van evenementen binnen de hospitality-sector. Voorbeelden zijn Eventbrite en Ticketmaster.

Bovenstaand zijn slechts voorbeelden. Neem contact op om te bespreken of Nextmessage ook koppelt met jouw gewenste software.

 • Nextmessage API: naast standaard integraties koppelt Nextmessage via de API. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken van een maatwerk koppeling.

Van nieuwsbrief tot de slimste geautomatiseerde campagnes

Je bent bij ons aan het juiste adres voor het versturen van nieuwsbrieven, maar ook voor de slimste email marketing campagnes. Gepersonaliseerd op basis van websitebezoek, bezoek historie én first-party data.

Geautomatiseerde campagnes

Creëer slimme segmenten en email flows op basis van websitebezoek, bezoek historie en andere klantdata. Volledig meetbaar en gepersonaliseerd.

Probeer nu gratis

Verstuur nieuwsbrieven

Verstuur binnen 5 minuten je eerste nieuwsbrief. Importeer je contacten, ontwerp een email in de handige email builder en verstuur direct.

Lees meer

Met deze email campagnes groeit jouw zaak

Verander eenmalige gasten in terugkerende gasten en zorg voor maximale omzet en winst. 

Informeer gasten voor aankomst

Bereid je gasten voor op hun verblijf met praktische pre-arrival tips en check-in instructies, zodat ze zorgeloos kunnen genieten vanaf het moment van aankomst.

Promoot upgrades voor gasten

Bied jouw gasten de kans om hun ervaring te verbeteren met een exclusieve upgrade aanbieding, van een kamerupgrade tot een speciale dinerervaring.

Deel evenementen binnen en buiten je zaak

Informeer je gasten over niet te missen evenementen en activiteiten in uw restaurant of hotel tijdens hun verblijf, van live muziekavonden tot culinaire workshops.

Verzamel feedback van gasten

Vraag om feedback na het verblijf met een vriendelijke email, om inzichten te verzamelen die helpen jouw service te verbeteren en gasttevredenheid te verhogen.

Deel de nieuwe kaart én nieuwe drankjes

Maak jouw gasten enthousiast met een introductie van de nieuwe menukaart of verse seizoensdrankjes, compleet met uitnodigende beschrijvingen en beelden.

Verzamel ervaringen van gasten

Nodig gasten uit om een review achter te laten op platforms zoals TripAdvisor of Google, om nieuwe gasten te trekken en jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Deel nieuwe producten en diensten

Informeer gasten over de nieuwste producten of diensten die jouw etablissement te bieden heeft, of het nu gaat om een nieuwe spa-behandeling of een exclusief wijnassortiment.

Nextmessage illustratie

Zij halen al het maximale uit email marketing

Van lokale koffiebars tot de grootste restaurant (ketens) van Nederland. Wij bouwen samen met jou naar een maximaal resultaat.

Breid uit met klantkaarten, cadeaukaarten en persoonlijke aanbiedingen

Laat de loyaliteit van gasten groeien door gasten te laten sparen voor volgende bezoeken. Combineer met persoonlijke aanbiedingen om te sturen richting gewenst gedrag.

Klantkaarten

Verspreid klantenkaarten voor meer loyaliteit. Zo sparen gasten voor punten voor korting op toekomstige aankopen. Fysieke en digitale kaarten.

Cadeaukaarten

Verkoop klantenkaarten. Bepaal zelf de bedragen en volledig in jouw huisstijl. Direct inwisselbaar bij elk volgende bezoek.

Persoonlijke aanbiedingen

Creëer het gewenste klantgedrag. Laat gasten tijdelijk dubbele punten sparen, verstuur persoonlijke aanbiedingen en maak meer omzet en winst.