Case study: Binky Protein

Zo laat Binky Protein haar klanten én zichzelf groeien met email marketing.

Email marketing software vanaf 29 / maand

Kies met Nextmessage ook voor de meest succesvolle email marketing software voor webshops.

Bekijk pakketten

Binky Protein vermarkt met haar merk de puurste proteïne van Nederland én ontwikkelt door met nieuwe gemaksproducten zoals Total Health: een alles in één shake met alle supplementen die je normaal los zou nemen. Niet specifiek voor de topsporter, maar voor iedereen die ondanks een druk leven écht fit wil worden of blijven.

Sinds 2023 werkt het bedrijf met ons samen, waarbij wij de onboarding en volledige inrichting hebben verzorgd, maar de klant zelf de monitoring, bijsturing en doorontwikkeling van de email marketing campagnes verzorgt. In deze case study bespreken we de resultaten en uitkomsten van alle campagnes en de impact hiervan op het succes van Binky Protein.

Snelle navigatie

Technische onboarding

De webshop van Binky Protein is gebouwd in WooCommerce. Daardoor kan instant worden gekoppeld via de WooCommerce REST API en komen via een geinstalleerde datalayer (Nextmessage WordPress plugin) de bezochte pagina’s en verlaten winkelwagens mee.

Inventarisatie en campagneplan

In elke onboarding bekijken we op basis van klant- en orderdata de verschillende klantreizen. Van deze klantreizen maken we vervolgens doelgroepen en customer journeys. In het geval van Binky Protein hebben we gekozen voor klantreizen op basis van gekochte producten. Het gekozen product bepaalt bij Binky Protein immers het type klant, en daarmee de behoefte. Binnen de klantreizen hebben we alle relevante contactmomenten bepaald en daar relevante emails bij bedacht. Voor Binky Protein hebben we o.a. de volgende soorten campagnes ingericht:  
  • Pre-aankoop: als klant van Binky Protein kun je de Total Health, een upsell van de Whey eiwitten, proberen middels een sample. Elke verkochte sample wordt opgevolgd zodat klanten die proberen ook daadwerkelijk de Total Health kopen.
  • Onboarding: we hebben bij Binky Protein gekozen voor een intensieve onboarding, waarbij we klanten eerst elk detail vertellen over het product. Zo weten ze dat ze de juiste keuze hebben gemaakt en het product bijdraagt aan hun fitheid. Ook focussen we ons op motivatie en gedragsverandering. De doelgroep wil immers fit blijven, en elke klant die zijn motivatie verliest is een verloren klant voor Binky Protein. Zo creëren we een win-win voor klanten én het bedrijf.
  • Bijverkopen: in tegenstelling tot wat we vaak bij andere klanten doen focussen we ons bij Binky Protein zo vroeg mogelijk op bijverkopen en up-sells. Je wil als klant immers je doelen op het gebied van écht fit worden halen, en alles dat daaraan bijdraagt is interessant voor jou als klant. Zo vergroten we de Customer Lifetime Value (CLV) en het resultaat van klanten van Binky Protein.
  • Herhaalaankopen: bij verbruiksproducten zijn er standaard patronen te zien in herhaalaankopen. Deze hebben we bij Binky Protein zo goed mogelijk versterkt met e-mails op exact de juiste momenten. Vanzelfsprekend is ook hier ingespeeld op de motivatie en het doorzettingsvermogen om écht fit te blijven.
  • Klant heractivatie: in de data zagen we specifieke afhaak-momenten. Een periode waarna we eigenlijk geen nieuwe klantomzet meer kunnen verwachten, oftewel: het moment dat de CLV niet verder stijgt. Om de CLV verder te laten stijgen worden met verschillende klantheractivatiecampagnes inactieve klanten gestimuleerd om weer te bestellen, al dan niet door het aanbieden van een kleine korting.
Feitje: Binky Protein heeft 15 unieke doelgroepen, dynamisch bepaald op basis van klantgedrag en 43 unieke emails die geautomatiseerd worden verstuurd naar klanten op relevante momenten.

Inrichting en content creatie

Nextmessage heeft de inrichting van de doelgroepen, customer journeys, campagnes en template verzorgd voor Binky Protein. Hierbij was het belangrijk om de boodschap: het fit willen blijven én het klantgedrag, dus motiveren van de klant om te blijven sporten belangrijke thema’s. Een feit is immers dat wanneer de klant van Binky Protein zijn of haar doel verliest, de klant ook automatisch verloren gaat.

Resultaten

  • Merkbinding: door meer te vertellen over het merk en waar dit voor staat is de loyaliteit van klanten verhoogd. Dit heeft een hogere klantretentie als gevolg, alsmede een grotere mate van ambassadeurschap wanneer de waarden aansluiten bij de doelstellingen van de klant: écht fit worden.
  • Meer upsells en bijverkopen: een klant van Binky Protein is op zoek naar gemak, maar wil ook de doelen halen. Hierin ondersteund worden zorgt voor meer upsells naar meer volledige producten en tot meer bijverkopen.>
  • Meer herhaalaankopen: door exact op de juiste momenten (per gekocht product uniek) een e-mail te sturen gericht op herhaalaankopen kopen klanten vaker en bovendien eerder, waardoor de CLV op twee manieren stijgt.
  • Heractivaties: elke heractivatie wordt nu toegevoegd aan de nieuwe customer journeys. Dat betekent dat iedere klant die na een periode van inactiviteit weer omzet, en daarmee extra marge maakt, ook groeit op de andere onderdelen.

Doorontwikkeling

Samen met Binky Protein hebben we een periodiek overleg voor doorontwikkeling van de email marketing campagnes. Hierbij richten we ons op het verbeteren van de open-ratio, klik-ratio, maar ook de uiteindelijke omzet die de campagnes opleveren. Eventuele doorontwikkelingen worden door Binky Protein vervolgens zelf geïmplementeerd. Voor de komende periode willen we de campagnes doorontwikkelen op het volgende onderwerp.

  • Website-data gebruiken: om maximaal in te spelen op het klantgedrag van de klant wordt ook website-data van Binky Protein toegevoegd binnen Nextmessage. Dit stelt ons in staat om nog betere aanbevelingen te doen en relevantere momenten te kiezen om klanten te mailen.