Marketing automation WooCommerce

Haal het maximale uit jouw bestaande WooCommerce klanten met de marketing automation software van Nextmessage. Real-time gekoppeld aan jouw WooCommerce webshop. Daardoor is alle data beschikbaar voor de meest gepersonaliseerde marketing automation.

MARKETING AUTOMATION VIA

Marketing software vanaf 29 / maand

Kies met Nextmessage ook voor de meest succesvolle marketing automation software voor webshops.

Bekijk pakketten

De beste software voor data based marketing automation.

Het Customer Data Platform (CDP) van Nextmessage biedt jou de slimste mogelijkheden om gepersonaliseerde marketing automation campagnes te versturen. Kies voor een enkele e-mail, print & SMS of het inrichten van een volledige customer journey. Wij koppelen volledig en binnen 1 minuut met jouw WooCommerce webshop.

Stappenplan

1. Integreer databronnen.

Begin met het importeren van klanten, producten & orders. Koppel binnen 1 minuut met jouw WooCommerce webshop.

2. Nextmessage Pixel.

Installeer de Nextmessage Pixel door het script toe te voegen. We verrijken de klantinformatie nu met het gedrag van jouw klanten op jouw website. Zo ontstaat een 360° beeld van de klant.

3. Doelgroepen.

Met al die data ben jij perfect in staat doelgroepen te maken. Combineer statische klantvelden met dynamische informatie zoals aankoopgedrag en het bezoeken van pagina's op de website.

4. Customer journeys.

Stel een customer journey samen, met daarbinnen e-mail, print en SMS campagnes die getriggerd worden op basis van jouw segmenten. Altijd perfect in de huisstijl dankzij onze builder.

5. Product logica.

Voeg de meest relevante producten voor jouw klant toe aan een e-mail. Maak een filter en zorg voor maximale relevantie en daardoor ook automatisch meer omzet.

6. Rapportage.

Meten is cruciaal, daarom zijn alle e-mail, print & SMS volledig meetbaar. Zo heb jij alle data bij de hand om campagnes continu te verbeteren.

Communiceer via e-mail, print & SMS.

Personaliseer content en ontwerp communicatie die volledig matcht met de huisstijl van jouw organisatie. Maak gebruik van de e-mail, print & SMS builder. Je maakt gebruik van drag-en-drop om de pagina te ontwerpen. Binnen no-time klaar voor verzending. Producten tonen? Met onze product logica ziet iedere klant enkel de voor hem meest relevante producten.

Veelgestelde vragen

Met marketing automation verstuur je klanten geautomatiseerd een boodschap via e-mail, print of SMS. Nextmessage richt zich op e-mail marketing automation, print marketing automation & SMS marketing automation waarbij je geautomatiseerd berichten verstuurt met de juiste boodschap, automatisch getriggerd op het juiste moment in de customer journey.

Bepaal op basis van o.a. klantgedrag en websitebezoek de juiste samenstelling van de doelgroep. Je stelt communicatie in die automatisch wordt verzonden zodra een klant voldoet aan de voorwaarden. Echter, ook een eenmalige e-mail verstuur je eenvoudig via Nextmessage.

Je begrijpt, marketing automation met Nextmessage is veel persoonlijker en bovenal relevanter. Het geautomatiseerde karakter van marketing automation zorgt er tevens voor dat de klant continu getriggerd wordt. Zo blijft jouw merk continu top-of-mind bij jouw klant.

Marketing automation software faciliteert jou bij het inrichten van e-mail marketing, print marketing en SMS marketing.

Nextmessage kiest ervoor om te werken in vier eenvoudige stappen:

 1. Koppel jouw WooCommerce webshop met Nextmessage. Haal alle data op zodat je alle data beschikbaar hebt om echt relevante mailings, prints & SMS’jes te versturen.
 2. Creëer dynamische doelgroepen op basis van klantdata, orderdata én websitegedrag van jouw klanten.
 3. Koppel de doelgroepen elk aan hun eigen customer journey. Bepaal relevante communicatiemomenten én koppel de juiste campagnes. Combineer e-mail marketing, print marketing en SMS marketing binnen één customer journey.
 4. Ontwerp de campagnes met de eenvoudige builder.
 5. Klaar! Elke boodschap wordt automatisch verzonden, op naar duurzame omzetgroei met voldoende rapportage mogelijkheden om het effect te meten.

Ook eenmalig een nieuwsbrief, flyer, brochure of SMS versturen kan met Nextmessage. Dat maakt Nextmessage zowel geschikt als marketing software als marketing automation software.

Marketing automation kan verschillende doelstellingen hebben. Nextmessage combineert de 6 belangrijkste doelstellingen van marketing automation. We noemen ze onze use-cases.

 • Onboarding: iedere nieuwe klant biedt een kans om een lange termijn relatie op te bouwen. Een bestaande klant verleiden tot een nieuwe aankoop is immers eenvoudiger dan het werven van een nieuwe klant. Zorg daarom dat de klant écht kennis maakt met het verhaal achter jouw merk.
 • Bijverkopen: elke nieuwe aankoop is interessant, het zorgt namelijk voor meer mogelijkheden voor bijverkopen. Met Nextmessage stuur je klanten automatisch relevante aanverwante aankopen op basis van eerdere aankopen. Met Nextmessage maak je echt het verschil in relevantie.
 • Klantbehoud: je hebt een nieuwe klant, die klant wil je natuurlijk zo lang mogelijk actief houden. Om hiervoor te zorgen moet je relevant blijven. Je wilt blijven opvallen in een continu groeiende stroom van prikkels en andere merken.
 • Klant heractivatie: je wilt natuurlijk altijd top-of-mind blijven bij jouw klanten. Met relevante communicatie lukt dit vaak, maar soms is een persoonlijke heractivatie nodig. Nextmessage signaleert deze momenten en stuurt klanten communicatie met daarin relevante producten en diensten of een persoonlijke aanbieding.
 • Herhaalaankopen: een kopende klant, in een vast patroon voor langere tijd, zorgt voor een duurzame inkomstenstroom voor jouw merk. Loopt een klant even niet meer in dit vaste patroon, dan is het belangrijk om te blijven communiceren. Met persoonlijke herinneringen maak je echt het verschil in relevantie.
 • Persoonlijke aanbiedingen: natuurlijk, iedere vorm van reclame zorgt voor meer zichtbaarheid en potentieel meer nieuwe klanten en omzet. Echter, in de continu groeiende stroom van prikkels wordt het steeds belangrijker om relevant te zijn én blijven. Met persoonlijke aanbiedingen maak je echt het verschil in relevantie.

De beste marketing automation software onderscheidt zich in eenvoud van implementatie, het eenvoudig kunnen opzetten van campagnes en goede rapportage. Daarom durven wij best te zeggen dat Nextmessage de beste marketing software biedt wanneer je op zoek bent naar marketing automation software voor WooCommerce webshops.

Nextmessage combineert alle belangrijke factoren:

 • Eenvoudige implementatie: koppel eenvoudig jouw WooCommerce webshop aan Nextmessage. Voeg de Nextmessage Pixel toe en begin direct.
 • Alle data: combineer alle klant-, product- en orderdata uit jouw WooCommerce webshop en voeg daar gegevens over websitebezoek aan toe. Op die manier creëer jij de perfecte doelgroepen voor marketing automation.
 • Match verschillende kanalen: richt een customer journey in met automatisch verstuurde persoonlijke e-mails, maar ook print en SMS berichten.
 • Duurzaam resultaat: continu doorlopende campagnes (marketing automation) zorgen voor duurzame klantrelaties en omzet. Een stabiele basis.

Wij streven naar ROI die past bij jouw doelstellingen op het gebied van marketing automation. In dit voorbeeld splitsen we software en inrichting van onze software.

 • Software: met Nextmessage faciliteren wij jou met de meest relevante mogelijkheden om jouw doelgroep te kunnen segmenteren, customer journeys in te richten, campagnes te ontwerpen en versturen én de beschikbaarheid van rapportage.
 • Inrichting: onze marketing automation specialisten zitten klaar om jou te helpen. Zij kunnen jou ondersteunen met het opzetten, inrichten en doorontwikkelen.

Er zijn verschillende aspecten die de kosten van marketing automation bepalen. Je vindt hieronder een compleet overzicht van de kosten én hoe Nextmessage hiermee omgaat.

 • Initiële kosten: je betaalt bij Nextmessage géén aansluitkosten. Bovendien koppel je jouw WooCommerce webshop binnen 1 minuut aan Nextmessage.
 • Marketing automation software: Nextmessage wordt aangeboden als SaaS-oplossing. Je betaalt een vast maandbedrag, inclusief ondersteuning en support. Het bedrag dat je betaalt is afhankelijk van de grootte van o.a. jouw klantenbestand. Bekijk alle pakketten op maat.
 • Inrichting: het samenstellen van doelgroepen, customer journeys en campagnes is ontzettend eenvoudig. Dat bespaart tijd en daarmee ook kosten. Zo kun je met de eenvoudige e-mail, print & SMS builder gemakkelijk een e-mail, flyer, brochure of SMS ontwerpen en vullen met de juiste content, bijvoorbeeld de meest relevante producten per individuele klant. Bovendien verzorgt Nextmessage jouw volledige onboarding: van koppelen van jouw WooCommerce webshop tot het bedenken én inrichten van doelgroepen, campagnes en customer journeys.
 • Testen en verzenden: test campagnes op het moment dat het jou uitkomt. Plan daarna de campagne op het meest relevante moment. Werk je met een customer journey, dan verzendt de e-mail, print of SMS automatisch op het door jou gekozen moment.
 • Onderhoud en doorontwikkeling: de goede rapportage zorgt voor een real-time inzicht in de prestaties van jouw campagnes. Daardoor kun je eenvoudig zien welke doelgroepen, customer journeys en campagnes werken, en welke verbetering nodig hebben. Even hulp nodig, dan zitten onze marketing automation specialisten voor je klaar.

Kortom, Nextmessage maakt het eenvoudig en maakt hoge kosten verleden tijd. Het continu karakter van marketing automation zorgt ervoor dat je de software eenmalig goed opzet en daarna continu blijft communiceren met jouw relaties.

Het succes van marketing automation wordt bepaald door verschillende factoren. De belangrijkste factor is relevantie, dat vrijwel volledig wordt bepaald door de inrichting. Er zijn binnen Nextmessage eindeloze mogelijkheden om marketing automation op de juiste manier in te richten én vanuit Nextmessage is ondersteuning aanwezig om dit te kunnen regelen. Onze marketing automation specialisten zitten klaar om jou hiermee te helpen.